Humor! In deze podcast over de gemeenteraad leer je de politici van hele andere kant kennen

Hoe kan het kan dat een website van de VVD nu een pornosite is? Kan Robert Simons van Leefbaar Rotterdam misschien beter eerst even naar het toilet kan gaan voordat hij op de campagnefoto gaat? In een zinderende eerste aflevering van Ropopo, de Rotterdamse Politieke Podcast, duiken presentatoren Tara Lewis en Ferrie Weeda in de hectische politieke campagnestrijd in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Foto: Florian Braakman

Welke wethouder durfde het als enige aan om alcohol te drinken op een borrel met journalisten? En hoe zit dat met de getinte glazen van Pascal Lansink en de stormcoup van Christine Eskens? In de podcast van Tara en Ferrie leer je een hele andere kant van de politici uit de Rotterdamse gemeenteraad kennen.

In aflevering 1 spreekt Ellen Verkoelen (50Plus) – die op de fiets de storm trotseerde om bij Tara en Ferrie haar verhaal te doen – zich fel uit tegen mannen met snorren en baarden. Arno van der Veen (Socialisten010) legt uit dat het niet erg is dat de marxistische Heinekenster in hun logo met gratis bier wordt geassocieerd.

Ropopo is een laagdrempelige podcast over de Rotterdamse politiek, met inhoud, humor en een beetje tempo. Smeuïg nieuws, persoonlijke inzichten, gasten en discussie.