Iedere vrijdag wordt in deze bijzondere tuktuk koffie geschonken op de Binnenrotte

Leerlingen van de VSO Herenwaard die een barista-opleiding hebben gevolgd, mogen nu hun kennis in de praktijk toepassen. Elke week staat op vrijdag een speciale koffietuktuk met de naam DOORSTROOM op de Binnenrotte. Daar maken de leerlingen allerlei verschillende koffie’s voor voorbijgangers die wel toe zijn aan een bakkie pleur.
VSO Herenwaard is een school voor moeilijke lerende kinderen. Leerlingen van verschillende scholen uit het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) maken tot de zomervakantie gebruik van de koffietuktuk. VSO Herenwaard beet vrijdag het spits af met een feestelijke opening.

Barbara Kathmann, als wethouder verantwoordelijk voor de portefeuilles Economie, Wijken en kleine kernen, deed de openingsspeech. “Ongelooflijk gaaf dat jullie dit doen. Ik vind eigenlijk dat jij helemaal geen opleiding meer nodig hebt, want er staat gewoon een professional te werken”, zei de PvdA-politca tegen junior barista Christiano, éen van de leerlingen die vrijdag koffie maakte bij de de koffietuktuk.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat