Iedereen blij in Blijdorp, inclusief de bijen

Stadskwekerij de Kas in Blijdorp geeft gratis bloembollen weg aan bewoners van de wijk, tijdens de Blije Bijen Bollenplantdag. Het doel van deze actie is biologisch geteelde soorten bloemen te planten die goed zijn voor bijen. Met deze actie helpt Stadskwekerij de Kas de bijen die in het vroege voorjaar op zoek zijn naar voedsel
De stadskwekerij in Blijdorp is een bewonersinitiatief. Zij zetten zich in voor de leefbaarheid in de stad door ecologisch groen en regenwateropvang onder de aandacht te breng. Daarbij is het ook een ontmoetingsplek waar de bewoners uit de wijk kunnen samenkomen. De Blije Bijen Bollenplantdag is één van de initiatieven van de stadskwekerij. De wijkraad staat volledig achter dit initiatief. Er moeten 3039 voorjaarsbollen worden uitgedeeld aan de bewoners. Één van de initiatiefnemers, Marja Versteeg, was halverwege de dag al erg tevreden met de opkomst.

Kom jij uit Blijdorp? Bewoners met een tuin, geveltuin of een stuk groen in zelfbeheer mogen de bloembollen zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur ophalen in de speciale pop-up bloemenshop. Deze pop-up shop is ontworpen door vrijwilligers van de Stadskwekerij. De dag wordt afgesloten met een gezellige borrel vanaf 16.00.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter