Series van OPEN Rotterdam/
Ik hoor Rotterdam

In de serie ‘Ik hoor Rotterdam’ zien we de stad door de ogen van artiesten. In vier portretten worden artiesten in verschillende muziekscenes gevolgd, met Rotterdam als decor. De vierdelige miniserie laat de de veelzijdigheid van de Rotterdamse muziekscene zien door op pad te gaan met acts die uit Rotterdam komen. In elke aflevering is de leidraad de relatie tussen de stad en de artiest.

Niiah

In de vierde en laatste aflevering van Ik Hoor Rotterdam volgen we Niiah. Een opkomend talent uit Rotterdam. Ze heeft qua sound de focus op R&B maar heeft nog veel meer muzikale kanten die wij nog niet gezien hebben! We zijn o.a. bij haar thuis op zuid, gaan op pad naar het kralingse bos waar zij rust en inspiratie vind. Gaan naar de creatieve broedplaats Quardin in het Schieblok en ontmoeten haar producer waar zij samen muziek mee maakt.

Philine

In deze aflevering volgen we Philippine (artiestennaam Philine). Wij zijn o.a. bij haar thuis in Blijdorp waar zij samenwoont met andere muzikanten, gaan langs bij poppodium Bird waar ze werkt en zien hoe het is om te studeren aan Codarts. Kortom een leven dat volledig is gefocust op muziek.Door de ogen van Phillipine zien we hoe het is om student te zijn in Rotterdam en welke mogelijkheden Rotterdam biedt op muzikaal gebied.

Tramhaus

Samen met Tramhaus duiken we in de post-punkscene van Rotterdam. We zoeken uit hoe het staat met de bandjescultuur in Rotterdam en hoe levendig deze scene anno nu is. Welke mogelijkheden zijn er in Rotterdam om je als band te ontwikkelen? Die kansen zien we terug in een broeiplaats als Bar 3, het Left of the Dial Festival dat jonge artiesten een podium biedt en Roodkapje, een plek waar ze zich creatief kunnen uiten.

Kofi the Unknown

Wesley is een Rotterdamse producer die besloten heeft zijn muzikale hart te volgen. We gaan in deze aflevering mee met Wesley a.k.a. Kofi the Unkown om te zien hoe hij werk, gezin en muziek combineert. Wesley neemt ons mee naar plaatsen in Rotterdam die hem helpen zijn muzikale droom te verwezenlijken.

Niiah…

Philine …

Tramhaus…

Kofi the Unknown…