Illustrator Laura vereeuwigt lievelingsplanten in Stek: ‘Leuk en uitdagend’

Stadstuinwinkel Stek in Middelland bestaat deze week tien jaar. Illustrator Laura Maria Hopmans maakt ter gelegenheid van dit jubileum kleurrijke portretten van de lievelingsplanten van bezoekers. En niet alleen dat, Stek organiseert ook nog een plantenveiling en film- en muziekavonden.

Het portretteren van planten was voor Laura de eerste keer: “Dat ieder zo zijn eigen verhaal heeft over zijn of haar plant heeft is leuk. Het maakt het daarom ook uitdagend om de plant zo te portretteren.” De eerste ‘plantportretten’ werden dinsdag in ieder geval lovend ontvangen.

‘Ontmoetingsplek voor stadsvergroeners’
Jet Passchier, mede-eigenaar van Stek, geeft aan dat de stadstuinwinkel echt is begonnen als een ontmoetingsplaats. Vanuit een groep zogenoemde ‘stadsvergroeners’ ontstond deze plek. Zij vonden namelijk dat Rotterdam iets miste; een plek om tot rust te komen en om inspiratie op te doen. Stek werd vervolgens ook een plek om kennis te delen over hoe je je eigen huis wat groener kan maken. “Mensen konden hier, terwijl ze genoten van groene oase in de binnentuin, terecht voor een tuinplant of wat potgrond.” In de loop der tijd groeide Stek uit tot een tot de nok toe gevulde winkel van tuinbenodigdheden.