Imam in Rotterdam-West weet jongeren ook tijdens ramadan te bereiken

Imam Bunyamin Yildiz is imam in de Mevlana Moskee in Rotterdam West. Hij was op zijn 27e de jongste imam van Nederland en nu, zes jaar later, richt hij zich nog steeds op jongeren. Zijn sterke punt: hij spreekt de taal van de jeugd en van de straat. En dat is belangrijk tijdens de ramadan.

“Ik ben net over de dertig”, zegt Yildiz lachend, “dus ik mag me nog net jong noemen volgens mij.’’ Aan zijn leeftijd zal het zeker niet liggen, hij is erg geliefd bij de jongeren die de Mevlana Moskee bezoeken. Tijdens de iftar, het verbreken van het vasten tijdens de ramadan, organiseert de moskee elke avond een maaltijd voor mensen die moeite hebben met zelf een maaltijd te verkrijgen of mensen die het gezellig vinden. Daarnaast houdt imam Yildiz speciale ramadanlezingen voor de jongeren, die enthousiast bezocht worden.

,,Hij spreekt zowel Turks als Nederlands, wat echt een voordeel is voor de jongeren in Nederland’’, vertelt Yigit, één van de jongeren die meehelpt met het voorbereiden van de maaltijd. ‘’Hij is zelf ook van de straat en soms als je vragen hebt dan schaam je je een beetje, maar omdat hij ons begrijpt kan je makkelijker bij hem terecht’’, aldus Volcan Sayim, een van de bezoekers van de iftar.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter