In de Taka Tuka tuin wordt sociaal getuinierd

Buurtbewoners van Zevenkamp ontmoeten elkaar in de Taka Tuka Tuin en tuinieren er samen op los. “De tuin is voor iedereen”, zo stelt Frenk Walkenbach. Tuinman Peter den Boer houdt een groen oogje in het zeil.

“Er is een belangrijk sociaal aspect aan de tuin. Iedereen mag komen. Dat geldt ook voor de mensen met een psychische stoornis die geholpen worden door stichting Pameijer. Of de mensen met een verstandelijke beperking van stichting Orion”, vertelt Frenk.

“Het is een van de eerste buurtinitiatieven van Rotterdam. Het park is door de bewoners zelf aangelegd met hulp van de gemeente”, vertelt Frenk. Peter den Boer is de tuinman. Hij is erg gepassioneerd over zijn vak. “Het leven. Zo’n dood zaadje, het lijkt dood, maar als je het plant zie je het na een paar dagen al in beweging komen”, vertelt hij bijna emotioneel. Hij is geen binnenmens en werkt maar wat graag buiten.

Frenk Walkenbach en buurtbewoners in Zevenkamp begonnen drie jaar geleden met het aanleggen van een park, de Taka Tuka tuin. Het idee begon al tien jaar geleden. Toen zou er gebouwd gaan worden in de wijk, maar toen besloten de buurtbewoners het heft in eigen hand te nemen.