In deze natuurgebieden kom je helemaal in de zomerse stemming

Verkoeling zomer weer

Na een aantal dagen warm weer is vandaag de hoogste temperatuur van de week bereikt. Het wordt in Rotterdam maar liefst 27 graden, waardoor veel Rotterdammers hun bikini’s en zwembroeken uit de kast trekken en de verkoeling op willen zoeken.

Wij hebben een aantal natuurgebieden op een rij gezet waar je de verkoeling veilig op kan zoeken of je handdoek neer kan leggen om van de zon te genieten.

Kralingse Plas
De Kralingse Plas heeft meerdere grasvelden waar je kan picknicken, maar ook hebben ze één groot grasveld met een aanliggend een strand waar je vandaag kan zwemmen. De Kralingse Plas heeft een goede waterkwaliteit en krijgt twee van de drie sterren. Dit betekent dat er een kleine kans op aanwezigheid van blauwalg is. Vanaf de steiger die aanwezig is, kan je dus een goede en verantwoorde duik maken.

Overigens wordt niet alleen in de zomer in de Kralingse Plas gedoken, maar ook in hartje winter, ontdekten wij een paar maanden geleden.

Zevenhuizerplas
Wat eerder een zandwinput was, is inmiddels een enorme recreatieplas met restaurantjes, cafés en een supermarkt. De waterkwaliteit is uitstekend en blauwalg is dus geen zorg tijdens het nemen van een duik.

Strand Hoek van Holland
Hoek van Holland heeft ondanks de drukte genoeg ruimte om je handdoek kwijt te kunnen, te genieten van de zon en een duik te maken in het water. Het is een breed strand, met veel restaurants en cafés. Ieder jaar maken strandwachten zich klaar voor het zomerse weer.

Varen op de Maas of de Rotte
Heb je een (opblaas)bootje? Dan kun je ook naar de Rotte! De rivier loopt langs een aantal wijken in Rotterdam, waardoor het voor veel mensen toegankelijk is. Er is geen informatie beschikbaar van de waterkwaliteit en er wordt dan ook aangeraden om niet een duik te nemen in de Rotte.

Dat de Rotte een uitstekende recreatieplek is, zagen we al in de zomer van 2016.

Varen op de Maas wordt steeds populairder. Zeker met deze warme dagen neemt het aantal boten toe. Je ziet soms de gekste dingen voorbij drijven. We probeerden eerder een aantal bekende en minder bekende manieren uit om de Maas te bevaren.

Eiland van Brienenoord
Als je geen interesse hebt om te gaan zwemmen, maar wel met een handdoek in de zon wil liggen is het Eiland van Brienenoord misschien een wat onbekende plek, maar niet minder fijn. Met uitzicht op de Van Brienenoordbrug is het een ideale plek om van de zon te genieten.

Park Rozenburg
Bij warm weer trekken veel mensen richting het Kralingse Bos, waardoor dit erg druk kan worden. Voor mensen die niet willen zwemmen, maar wel in de zon willen liggen, is Park Rozenburg (niet te verwarren met gebied Rozenburg) een goed alternatief. Het park ligt op tien minuten lopen van het bos, waardoor je snel van locatie van wisselen. Of denk ook eens aan Ons Park op het Noordereiland of het Zuiderpark.

Schaduwplekjes
Toch de buitenlucht in, maar juist schaduwplekjes opzoeken? Wij zetten er vijf voor je op een rijtje.