In een kilt boogschieten Bij Boogschietvereniging Arc in Schiebroek

Bij Boogschietvereniging Arc in Schiebroek is het groots feest. Ze bestaan 100 jaar en dat wordt gevierd met een competitie en een barbecue.

Stijn Verhoeff is bestuurslid van de vereniging en sinds zijn tiende fervent boogschutter. Op een vakantie in Frankrijk raakte hij verkocht aan de sport: “Ik heb een club gezocht en sindsdien nog steeds bezig met heel veel plezier”. Stijn vindt het vooral leuk dat boogschieten een individuele sport is: “Je kunt de hobby zover trekken als je maar wilt en jezelf blijven verbeteren”. Een van de andere leden vult aan: “In het begin is het heel moeilijk. Op een gegeven moment krijg je heel veel voldoening uit het “halen” van die pijlen”.

Stijn heeft geen ambities om prof te worden: “Ik moet er plezier in houden en als het goed gaat is het mooi meegenomen”. Op de feestelijk middag zijn er tientallen leden aanwezig. Er loopt ook een apart geklede groep rond op het terrein. Ze dragen allemaal een kilt. “Dat hadden we van te voren afgesproken. Dat ding is wel gruwelijk warm. Het is heel dikke stof.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter