In Hillegersberg kun je wonen in een kerk

De voormalige Christus Koningkerk in Hillegersberg stond al geruime tijd leeg, maar daar is nu verandering in gekomen. Er zijn 24 appartementen in de kerk gemaakt én de originele elementen zijn behouden. Nieuwe bewoonster Emily Middendorp kan haar geluk niet op met haar woning.

Aan de buitenkant van de kerk is er niet veel te zien van de verbouwing, maar binnen in de kerk zijn nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Alle authentieke elementen zijn behouden. Dit is verplicht aangezien het een gemeentelijk monument is. De gemeente Rotterdam vond de kerk zo gezichtsbepalend dat de kerk deze status heeft gekregen. De katholieke kerk is in de jaren ‘20 gebouwd en fungeerde ooit als het middelpunt van de wijk. De wijk is er omheen gebouwd.

De kerk aan het Statenlaan is omgedoopt tot ‘De Statenkoning’. Emily is erg blij met haar nieuwe woning. Ze woont nu nog in Den Haag, maar in maart maken zij en haar vriend hun intrek in de woning: “Ik wilde dit huis heel graag, want het is iets aparts. Het is iets met karakter. Alles heeft een historie.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter