In Hillegersberg vieren ze samen Pasen op het balkon

Pasen! Wat is dat toch zo’n heerlijk moment in het jaar hè. De eerste echte feestdag na die hectische decemberperiode. Misschien denken we met z’n allen nu wel weemoedig terug naar die tijd. Dat was de tijd dat Corona nog een ver van m’n bed woord was. De tijd dat hele families de feestdagen nog samen in één huis konden vieren. Vooral de oudste generaties binnen een familie lopen nu het grootste risico en moeten deze dagen vooral alleen of op ruime afstand doorbrengen. Lastig, pijnlijk en zo moeilijk.

Zo ook voor de bewoners van de Hillegondaflat. Normaal gezien zouden alle bewoners met hun families in een grote zaal samen komen om een paasontbijt te nuttigen. Nu dat niet kan besloot de Bas van de Werk samen met de voorzitter die van de stichting die flat beheert, de senioren te trakteren op een ‘Paas-serenade’. Een klassieke muziekvoorstelling die bewoners vanaf het balkon kunnen beluisteren.

Terwijl de vier muzikanten van het Agathe Ensemble nog aan het soundchecken zijn hangen zitten de bewoners van deze Hillegersbergse seniorenflat opgedoft en wel te wachten op hun balkons. “Dit is toch gezellig,” roept een bewoonster van de tweede verdieping. Haar onderbuurvrouw, uitgedost in zwarte colbert met passend sjaaltje voegt daar aan toe: “Ja, daar hebben we ons als heel de tijd op voorbereid. Zo lang als we het weten.”

Voor de muzikanten is dit optreden ook een welkome afwisseling. Bijna al hun concerten zijn gecancelled. “Wij als muzikanten hebben er natuurlijk weer heel veel zin in om op te mogen treden. We weten niet wanneer we dat weer kunnen doen dus dit is een bijzondere gelegenheid om weer muziek te mogen maken.” aldus cellist Ivan Nogueira.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat