In minder dan 24 uur haalt FSV De Feijenoorder een ton op voor viering kampioenschap Feyenoord

Binnen een dag is het supportersvereniging FSV De Feijenoorder gelukt om meer dan 100.000 euro in te zamelen voor de viering van het kampioenschap van Feyenoord. Met het geld kan niet alleen het megaspandoek worden bekostigd, maar kan er ook een muurschildering gemaakt worden én een Rotterdams gebouw worden ingepakt.

Het doel van 100.000 euro werd donderdagochtend om 10.00 uur bereikt. ‘WE ZIJN NIET TE STOPPEN, WE BLIJVEN NU GAAN’, laat de supportersvereniging weten via Twitter. Ook roept de vereniging op om te blijven doneren, want het ‘heeft ook nog genoeg super gerse projecten in hun gedachten’.

Drie belangrijke momenten in de geschiedenis vieren
FSV De Feijenoorder lanceerde woensdagavond even na 19.00 uur de crowdfundingcampagne om ‘de sfeer in De Kuip naar ongekende hoogten te tillen’. Met het geld wil de supportersvereniging ‘de sfeer in De Kuip tot ongekende hoogtes te brengen’.

‘Met trots willen we drie belangrijke momenten in de geschiedenis van onze club vieren: het aanstaande kampioenschap van Feyenoord, het 115-jarig bestaan van de club en de stad het ultieme Feyenoord-gevoel laten uitstralen. En dat willen we doen met spectaculaire sfeeracties in ons geliefde stadion en in de stad’, schrijft de supportersvereniging op hun website. Binnen een uur was er al 30.000 euro opgehaald. Zoveel mensen doneerden geld dat de website van de supportersvereniging zo nu en dan overbelast raakte.

Het is niet de eerste keer dat er dit soort grote acties worden georganiseerd rondom het kampioenschap. In 2017 werd er nog een megaspandoek aan het oude Shell-gebouw aan het Hofplein gehangen.