In Nesselande logeert Sinterklaas is het museum

Waar logeert de Goedheiligman met zijn Pieten als hij na een lange reis op de stoomboot vanuit Spanje aan komt. Niet altijd even luxe, blijkt. Sint en Piet hebben verspreid over het hele land allemaal hulpjes. En wat blijkt nou, een van die hulp-Klazen logeert in een winkel in Nesselande.

Voor de gelegenheid is deze winkel omgetovert tot het ‘Sinterklaasmuseum’. Niet omdat de Sint vanwege zijn hoge leeftijd een museumstuk is, maar zodat buurtbewoners overdag een kijkje kunnen nemen in de leefwereld van Sinterklaas. Dat is namelijk het moment dat andere winkels open zijn en Sint zelf nog wat laatste inkopen doet. ’s Avonds voor hij de daken op gaat met zijn schimmel en Pieten wil de Sint volgens de medewerkers van het museum wat ‘privacy’ en is het museum niet toegankelijk.

Behalve een bed en bureau waar hij in het grote boek schrijft is in het museum ook een knusse, autotentieke woonkamer ingericht voor de Sint en kan je zien wat voor onderbroek de beste man onder zijn tabbert draagt. Kids die willen leren cadeautjes inpakken is er ook een hoekje ingericht. Vlak naast de grote stoel van de Sint.