In Rotterdam herdenken jongeren nét een beetje anders

Voor het derde jaar op rij wordt de Nationale Jongeren Herdenking gehouden. Elk jaar op 4 mei vindt de Nationale Dodenherdenking plaats in Nederland. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren de herdenking waarderen en het houden van de twee minuten stilte erg belangrijk vinden. Toch geven veel jongeren graag een eigen draai aan de manier van herdenken. En dit kan tijdens de Nationale Jongeren Herdenking!
Uit onderzoek van het comité is naar voren gekomen dat jongeren het traditioneel herdenken van Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog belangrijk vinden, maar dat zij ook graag slachtoffers van andere en soms meer recente oorlogen willen herdenken. Dit heeft de organisatie van de Nationale Jongeren Herdenking meegenomen in hun programmering. Jongeren moeten vrij zijn hun eigen herdenking in te vullen. De organisatie wilt dat de Dodenherdenking voor alle Nederlanders relevant blijft.

Honderden jongeren woonden de afgelopen twee jaar de herdenking bij. De initiatiefnemers van de Jongeren Herdenking zijn het Jeugdtheater Hofplein en het Luxor Theater. De programmering is start om 18.45 met een officiële opening bij het lichtjes monument aan de voet van de Erasmusbrug door wethouder Arjan van Gils. Om 20.00 vindt de twee minuten stilte plaats onder begeleiding van ‘The Smartphone Orchestra’. Wat helemaal aansluit bij de leefwereld van jongeren van deze tijd. Daarnaast zijn er verschillende optredens waaronder de dansvoorstelling ‘4 Degrees of Freedom’ een samenwerking tussen Conny Janssen danst, Jeugdtheater Hofplein, Scapino Ballet Rotterdam en Lore Borremans. De herdenking is voor iedereen toegankelijk. Voor meer info kijk op www.nationalejongerenherdenking.nl.

De Nationale Jongeren Herdenking is vóór en door jongeren gecreëerd. Bekijk hieronder de Aftermovie 2018 van het Luxor Theater om te zien hoe de herdenking er vorig jaar aan toe ging.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter