Inbraakcijfers opnieuw gestegen: ‘Samen maken wij Rotterdam #inbraakvrij’

Wijkagenten geven woensdag 14 december in Vreewijk tips over hoe je jouw wijk inbraakvrij kan houden. Nu het leven voor de Rotterdammers weer is zoals vanouds, slaan inbrekers vaker toe. De inbraakcijfers waren historisch laag in de coronatijd. Burgers zijn vaak slachtoffer van inbraak tijdens de vakantieperiode, maar door de lockdowns en de vele thuiswerkers, was dit aantal in 2021 flink minder. In 2022 zijn er dit jaar al meer dan 25.000 inbraken geweest. 

Eerder dit jaar, in augustus gingen wij mee met Lia. De gemeente begon met een actie om woninginbraken te voorkomen. Lia van den Hoek maakt met haar bakfiets (die woensdag ook te zien is in Vreewijk) een rondje door Rotterdam- Noord, om de bewoners van anti-inbraaktips te voorzien. 

 

De gemeente zet samen met de politie tijdens het ‘Donkere Dagen Offensief’ extra in om woninginbraak te voorkomen. Deze tips lees je hier. De tips die de politie meegeeft, zijn niet voor iedereen haalbaar. Zo is een bewegingssensor en een tijdschakelaar voor een deel van de Rotterdammers een grote investering. Ook heeft niet iedereen buren waarmee zij een goede band hebben om deze een paar keer in de week de gordijnen te laten openen en sluiten. Wij leggen de vraag bij de politie neer, waarna zij het volgende melden: “Wij geven mensen wat suggesties; hoe zij dat invullen/bekostigen; daar gaan wij niet over.”

Heb jij toegankelijke tips over hoe je inbraak kan voorkomen? Laat het ons weten!