Informatieavond om Portugeestaligen op weg te helpen in Nederland

Als je net in Nederland woont en de taal niet machtig bent is het soms lastig je weg te vinden. Met al die regeltjes, wetten en instanties zie je door de bomen het bos niet meer. De Kaapverdische Cátia Spinóla ervaarde het toen ze enkele jaren geleden naar Nederland kwam. Daarom besloot ze samen met een groep andere Portugeessprekende ondernemers een informatieavond te organiseren voor Portugeestaligen die net in Nederland zijn.
Inmiddels spreekt Cátia een aardig woordje Nederlands en heeft ze haar plek gevonden. Ook heeft ze ondertussen een eigen marketingbedrijfje en daar vertelt ze tijdens de informatieavond uitbundig over, zodat Portugezen die hier een bedrijf willen beginnen weten hoe ze dit moeten gaan aanpakken.

Cátia is niet de enig ondernemer. De avond wordt georganiseerd door de organisatie Portugueses na Hollanda (Portugezen in Nederland), die mensen met verschillende expertises heeft uitgenodigd om mensen te helpen en informatie te verstrekken. Denk bijvoorbeeld aan een advocaat, een financieel administrateur, een uitzendbureau en een praktijkopleider in de kraamzorg. Allemaal hebben ze hetzelfde meegemaakt toen ze naar Nederland kwamen en ze willen hun opgedane kennis en ervaringen delen met de bezoekers. En dat gaat natuurlijk het beste in het Portugees.

Afgelopen weekend was de eerste informatieavond, maar er zullen er meerdere per jaar volgen, mogelijk door heel het land.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat