Intensivering samenwerking RTV Rijnmond en OPEN Rotterdam

Vanaf het weekend van 30 september 2017 zenden OPEN Rotterdam en RTV Rijnmond elkaars weekoverzicht uit. Via tv en livestream op de website en app worden Rijnmond-kijkers bijgepraat over de Rotterdamse nieuwsverhalen uit 010nu en OPEN-kijkers over wat er speelt in de rest van de regio uit de reeksen 7 Minuten en Meelopers.

De omroepen werken al vanaf 2013 samen en wonen sinds begin 2017 samen aan de Lloydstraat. De samenwerking wordt geïntensiveerd op verschillende punten. Naast goede redactionele afstemming en de nieuwe wekelijkse uitwisselingen van weekoverzichten, doen de omroepen gezamenlijk verslag van evenementen en actualiteit in Rotterdam -zoals het Zomercarnaval en de komende gemeenteraadsverkiezingen.
In de nabije toekomst worden multi-redactionele hubs in de stad opgezet, dit zijn plekken in de stad waar journalisten snel en flexibel hun content kunnen delen met de redactie en de Rotterdammers. Ook werken beide organisaties aan gezamenlijk talentontwikkeling en ligt er een plan voor een Talentschool voor Rotterdams mediatalent. Hierbij wordt ook samenwerking met FunX Rotterdam gezocht.

OPEN Rotterdam en RTV Rijnmond grijpen hun kans om de krachten te bundelen en zo kennis en kunde te delen in deze tijd van snel veranderend mediagebruik en technische ontwikkelingen.

STERK PUBLIEK BESTEL IN ROTTERDAM

OPEN Rotterdam werkt sinds dag één samen met RTV Rijnmond en FunX. De omroepen zijn perfect complementair, leren van elkaar, hebben een warme band opgebouwd en benaderen elkaar op gelijkwaardige voet. Zo zijn OPEN Rotterdam en FunX Rotterdam met het radioprogramma Jouw Stad genomineerd voor de Lokale Omroep Awards in de categorie ‘audio’ en delen RTV Rijnmond en OPEN Rotterdam dagelijks items.

Sinds 2017 woont OPEN Rotterdam in hetzelfde pand van RTV Rijnmond en zijn de twee directe buren van FunX Rotterdam. OPEN Rotterdam werkt samen met RTV Rijnmond en FunX aan een sterk publiek bestel voor alle Rotterdammers.

In de aanvraag van OPEN Rotterdam voor verlening van de concessie voor de periode 2018-2023 wordt de samenwerking doorgezet en uitgebouwd, zowel inhoudelijk als aan de organisatorische kant. Beide partijen kijken hierbij zeker ook verder dan alleen de combinatie RTV Rijnmond en OPEN Rotterdam: hoe verhouden regionale omroep en lokale omroepen zich tot elkaar in de sterk veranderende mediasector. Ook hierin willen de twee partijen een voorbeeldfunctie hebben binnen het landelijke mediabestel.

TALENTSCHOOL

Tevens hebben de omroepen een apart plan voor een gezamenlijke Talentschool ontwikkeld, om kennis en kunde van de drie partijen gezamenlijk door te geven en jonge Rotterdamse media-talenten op te leiden tot all-round mediamakers op het gebied van social media, mojo, tv en radio. Extra financiering voor deze Talentschool wordt gezocht.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat