Internationale filmprijs voor Rotterdamse horrorfilm

De film ‘Oppassen’ van de Rotterdamse regisseur Shariff Nasr heeft gisteravond in Parijs de prijs voor Best Sound Design gewonnen tijdens Filmapolooza, de wereldfinale van het 48 Hour Film Project. Uit meer dan 4000 inzendingen selecteerde een vakjury de horrorfilm van Rotterdamse makelij als winnaar.

‘Oppassen’ vertelt het verhaal van een jongetje die op visite gaat bij zijn chagrijnige grootvader. Wanneer opa in slaap valt, verandert het bezoek in een nachtmerrie. De film werd in augustus uitgeroepen tot winnaar van het jaarlijkse 48 Hour Film Project Rotterdam, waarmee het team zich automatisch kwalificeerde voor de Wereldfinale in Parijs.

Volgens het juryrapport levert het sound design in de film ‘Oppassen’ een onmisbare bijdrage aan het succes van deze horrofilm. “Horror is een bijzonder moeilijk genre, specifiek gericht op een schrikreactie van de kijker. Niet alleen de timing van het beeld is daarbij cruciaal, maar ook de ondersteuning van de muziek, het setgeluid en de geluidseffecten. Deze film jaagt de stuipen op het lijf, vanwege het perfecte design van deze geluidsmix.”

Regisseur Shariff Nasr was namens Pit Film aanwezig in Parijs om de prijs in ontvangst te nemen. “De complimenten gaan natuurlijk naar onze sound designer Gijs Stollman, die lastminute aan ons team is toegevoegd. Hij heeft geweldig werk geleverd.”, laat de regisseur weten.
Rotterdamse producties scoren de afgelopen jaren goed tijdens de wereldfinale van het 48 Hour Film Project. Tijdens de laatste editie won de film ‘Underdog’ de prijs voor Best Actress (Rian Gerritsen) en twee jaar daarvoor werd ‘These Dirty Words’ van regisseur Jens Rijsdijk zelfs uitgeroepen tot beste 48 Hour Film van de wereld. Die eer ging dit jaar naar de Franse inzending ‘La Grande Ourse’ (winnaar van Clermont-Ferrand).

Het 48 Hour Film Project is een wedstrijd, waarbij filmmakers binnen 48 uur een korte bioscoopfilm produceren. Wereldwijd worden ieder jaar meer dan 4000 inzendingen gemaakt. Filmapolooza is het meerdaagse filmfestival waar alle internationale stedenwinnaars van het 48 Hour Film Project samenkomen. Deze wereldfinale werd dit jaar voor het eerst georganiseerd buiten de Verenigde Staten.

Alle 48 Hour inzendingen van afgelopen jaar zijn terug te zien op openrotterdam.nl.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat