Irritatie in Nesselande door verkeersdrukte en Rotterdammer Said populair in Nederland

said ik geloof in mij

Kijk weer naar vier van de reportages die wij deze week willen uitlichten. Het is een reeks met diverse emoties: van woede en blijdschap tot verdriet.

Scheurende auto’s en gevaarlijke situaties op de Boulevard in Nesselande. De Gemeente grijpt in. Bij zomerse dagen boven de 27 graden sluit de Sicilieboulevard voor auto’s. Dit zorgt voor veel omleidingen, drukte en overlast. Maar met dit alternatief zijn ook niet alle bewoners blij.

Deze week nam Rotterdam afscheid van Manuel Rodrigues, beter bekend als Lilim d’Paula. De uitvaart met Kaapverdiaanse gebruiken is verzorgd door Carla Gomes Almeida die in de Kaapverdiaanse gemeenschap in Rotterdam zeer gewaardeerd wordt voor de manier waarop ze families begeleid in het rouwproces en alle zaken regelt die nodig zijn voor repatriëring van een overledene naar Kaapverdië. Wij waren bij de ceremonie in Rotterdam Noord en volgden Carla tijdens haar bijzondere werk.

De Eendrachtskapel in Cool is populair bij Rotterdamse inwoners die geen Nederlands spreken. Internationale studenten en expats die hun katholieke geloof willen uiten, kunnen niet bij veel kerken terecht waar ze de dienst kunnen verstaan. Eén van die kerken waar ze de dienst wél verstaan, is bij de Eendrachtskapel. Deze kerk, die dit jaar ook nog eens 150 jaar bestaat, houdt namelijk diensten in het Engels.

Heel Nederland leerde Said kennen als camera assistent van cameraman Ron in de serie Ik geloof in mij. Dankzij zijn ontzettend positieve instelling is de Rotterdamse Said bij sommige kijkers zelfs populairder dan de zangers die in de serie centraal staan. Maar assistent zijn, is niet genoeg voor hem. Hij heeft eigen filmpjes voor zijn eigen YouTube kanaal.