Is het tij nog te keren voor de Rotterdamse jeugdzorg?

Sinds 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de jeugdzorg. De politiek beloofde een effectiever en efficiënter jeugdzorgstelsel. Maar onderzoeksjournalistiek van Vers Beton en NRC liet zien dat er grote problemen zijn in de Rotterdamse jeugdzorg. Wij vroegen ervaringsdeskundigen welke oplossingen er zijn om het tij te keren.

In 2015 werd de jeugdwet ingevoerd. Voorheen waren de provincies verantwoordelijk voor jeugdzorg, nu zijn dat de gemeenten. Dit zou moeten zorgen voor preventieve, kortdurende zorg in plaats van langdurige specialistische zorg. Vers Beton en NRC deden onderzoek naar de jeugdzorg in Rotterdam-Rijnmond. Hun oordeel is dat hulp voor kinderen te vroeg, te laat of helemaal niet komt. De angst om iets te missen, werkt bureaucratie in de hand. Wil je het artikel van Vers Beton lezen? Klik dan hier.

Vers Beton organiseert op woensdag 27 maart Vers Beton Live waar verschillende experts met elkaar in gesprek gaan over jeugdzorg. De deelnemers zijn: Stans Goudsmit (gemeentelijke Kinderombudsman), Reinier Feiner (jeugdrechtadvocaat), Hans Du Prie (directeur van Horizon) en Arina Kruithof (Jeugdbescherming Rotterdam).

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter