Isabell maakt unieke kleding voor iedereen: van drag queens tot BN’ers

Modeontwerpster Isabell Schulz maakt kleding die uniek is en gebruikt daarvoor bijzondere technieken. Ze is daardoor populair bij bekende Nederlanders zoals Famke Louise en Chantal Janzen. Op het festival de Geheime Tuin konden bezoekers een workshop tie dye volgen.

Isabell heeft een enorme passie voor mode: “Eigenlijk kan ik niks anders.” Die liefde voor haar vak werpt zo zijn vruchten af, want bekende nederlanders lopen weg met haar kleding en ook drag queens zijn groot fan van haar stijl. Een saai zwart jurkje hoef je niet van Isabel te verwachten: “Dat zit niet in mij. Ik maak van alles ook maar één stuk. Ik ben snel verveeld.” Zegt ze lachend. Ze werkt met aparte materialen zoals plastic en ze gebruikt bijzondere technieken zoals werken met een laser.

Op het Geheime Tuinfestival kunnen de bezoekers een workshop tie dye volgen. Die techniek is weer helemaal in de mode en het is makkelijk te leren. “Ik vind het leuk als mensen creatief bezig zijn. Het is niet iets wat je snel thuis gaat doen. Ik hoop dat mensen geïnspireerd raken.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter