Ismail sport met jongeren in Kralingse Bos: ‘Weg met ongezonde voeding’

Al een tijdje loopt een groep Rotterdamse jongeren hard in het Kralingse Bos. Natuurlijk doen zij dit voor hun conditie, maar ook voor saamhorigheid in de wijk. Ismail Celen is de gangmaker en zorgt dat de jongeren in beweging blijven.

“We zijn in het Liskwartier op het Koningsveldeplein en gaan met de King Runners op de fiets naar het Kralingse Bos. Daar doen we kracht- en sprintoefeningen”, legt Ismail Celen uit. “Er zijn zoveel tenten waar je heel snel een snack of een hapje kan halen voor één euro of twee euro. Als je dan ziet hoe makkelijk dat gaat. Ouders werken misschien nog als de kinderen uit school komen en dan haal je zo een broodje kip voor een euro. Ongezond leven. Weinig sporten. Sommige kunnen ook niet sporten omdat het simpelweg te duur is”, somt Ismail een aantal redenen op waarom deze sportieve middag zo nodig is.

Iedere woensdag neemt hij tientallen kinderen mee om even de wijk uit te gaan en bij het bos te sporten. “Veel kinderen komen eigenlijk niet echt in het bos of bepaalde gebieden van het bos. Dat je van kinderen echt verbaasde reacties krijgt”, vertelt hij verder. “Het schept ook een band. We starten in onze wijk en fietsen dan samen hier naartoe. Gezamenlijk trekken we op. Je gaat naar een andere omgeving en samen aan de slag”, verklaart Ismail waarom het zo’n succes is. De groep King Runners is snel gegroeid. Vooral via via komen de kinderen erbij. “Ik was gewoon aan het spelen op het pleintje toen er ineens een groep aan kwam rennen. Toen besloot ik aan te haken”, legt een meisje uit. “Ik heb alles van mijn vrienden gehoord en kwam meteen mee”, zegt een jongetje. “Mijn broertje zei tegen mij dat ik gewoon mee kon doen. Dus toen deed ik dat”, besluit weer een ander meisje.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter