Jaar van het Konijn: binnenkort de start van Rotterdam Chinese New Year

Het aankomende jaar is het het jaar van het Konijn volgens de Chinese kalender. Precies over een week start de viering van van het nieuwe jaar. Speciaal om ons hier alvast op voor te bereiden delen wij wat leuke beelden van voorgaande jaren!

Het Konijn staat symbool voor geduld, intelligentie en zekerheid. Twee weken lang organiseert het Rotterdam Chinese New Year allerlei activiteiten in de stad. Wat altijd opvalt in de stad is het Zodiac kunstproject. Ook dit jaar zullen er grote beschilderde konijnen door de stad verspreid worden. Deze worden binnenkort onthuld.

Hieronder een impressie van hoe dit er in 2018 uitzag. Het jaar van de Hond

Ontwaakceremonie
De viering start jaarlijks met een traditionele ontwaakceremonie. In 2018, het jaar van de Hond, vond dit in het Wijkpark Oude Westen plaats. De ogen, oren, neus en mond van de Leeuw werden destijds door wethouder Struijvenberg rood beschilderd, waardoor hij gewekt kon worden. Bekijk het verslag hieronder terug.

Festival TV
In 2021 was het het jaar van de Os! Vanwege corona werd het in dit jaar niet gevierd. Daarom blikten wij met Festival TV terug op vijf voorgaande jaren. Arjan Chen, voorzitter en Kwon Wah Choi, penningmeester, van de festivalorganisatie nemen ons mee!

Meer info over de viering dit jaar vind je op de website van het RCNY.