Jamaicaans Feyenoord lied van DJ Kaas

Het succesvolle seizoen van Feyenoord leverde een hoop nieuwe Feyenoord-nummers op. Zo zongen buschauffeurs van de RET het nummer ‘Mijn Feyenoord’, bracht Paul de Munnik ‘Geen club als Feyenoord’ uit en Brigitte Kaandorp ‘Feyenoord gaat nooit verloren’.

Ook de Jamaicaanse invloeden hebben Feyenoord bereikt. Het project is een initiatief van Michiel ter Haar, ook wel bekend als DJ Kaas, die fan is van Feyenoord.

Michiel ter Haar vond dat alle Feyenoord-nummers volks zijn en daarom de tijd rijp was om een dancehall-nummer over de Nederlandse kampioen uit te brengen. De eerste versie was rond de wedstrijd tegen Excelsior al af en omdat Feyenoord die wedstrijd verloor, was er nog wel even de tijd om het nummer te perfectioneren. Toen Feyenoord een week later kampioen werd, was het nummer helemaal af.

In het nummer zingt de Jamaicaanse dancehall artiest Mr. Easy over PSV en Ajax die het volgend jaar maar nog eens moeten proberen, Kuyt die overal scoort en natuurlijk de succestrainer, Gio. Vanuit Nederland kreeg de zanger veel positieve reacties en dat motiveert hem. Hij hoopt namelijk dat hij zijn lied tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam ten gehore kan brengen.