Jazzcafé Dizzy viert met nieuwe eigenaar 40-jarig jubileum

Het oudste jazzpodium van Nederland, Jazzcafé Dizzy, bestaat 40 jaar. Dit jaar is het jubileum en sinds vorig jaar heeft het Rotterdamse café een nieuwe eigenaar. Hanyo Oosterom is de drijvende kracht achter het muziekprogramma en neemt ons mee door het nieuwe Dizzy.

“We zijn aan het opbouwen nu. Het is nu nog leeg. Hier is het podium, hier is het altijd gebeurd”, vertelt Hanyo Oosterom terwijl hij door de zaak loopt. Hij is de programmeur van het café sinds de zaak door een nieuwe eigenaar is overgenomen. “Dit geeft zoveel plezier op dit moment. Eigenlijk omdat toen we begonnen zijn een jaar geleden, het dood was. Iedereen zei: ‘Dizzy is dood.’ En dat was eigenlijk ook wel zo. Er kwam niemand meer en er gebeurde bijna niets.”

Met nieuwe eigenaar Mustafa Cingoz lijkt het weer een beetje op te krabbelen. “Wij hebben het programma weer op maat gemaakt, de artiesten tevreden gemaakt en zo ook de Dizzy-liefhebber tevreden gesteld”, zegt Cingoz vol zelfvertrouwen. “De oude Jazz-cats beginnen nu langzaam weer te komen”, stelt ook Oosterom vast.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat