Jeugdstadsdichter ligt in Bergse Plas voor opnames nieuwe short film

Een klein beetje spijt had ze wel, Vienne Haagoort (17) de jeugdstadsdichter van Rotterdam. “Ik had het woordje ‘water’ gebruikt in mijn nieuwe gedicht, dus voor de opnames van de video daarbij kon ik het water bij de Bergse Plas in.” De video is vanaf vrijdag te zien bij OPEN.

Het is voor Vienne de eerste keer dat er zo’n professionele opname werd gemaakt bij een gedicht van haar. “Het gedicht gaat over het ontstaan van de stad, dat gebeurde met een dam in de Rotte.”

De plannen voor de video werden al eerder gesmeed. “In de zomer toen het nog warm was kreeg ik de suggesties van Rauwkost-Collective door en leek het me heel leuk. Maar tijdens de opnamedag was het wel een stuk kouder. Vooral in het water was het koud.” De opnames in coronatijd vroegen volgens Vienne niet veel extra moeite. “De crew had van tevoren al gevraagd aan iedereen met symptomen om weg te blijven. Velen droegen een mondkapje en inmiddels zit het ook wel in je systeem om afstand te houden.”

Ze hoopt dat mensen de video leuk vinden. “En ook dat ik ‘m leuk vind, ik heb ‘m namelijk nog niet gezien.”

De video bij het gedicht ‘belichaam de aarde’ hoort bij de poëtische dramareeks Tussen de Zinnen in, die zich baseert op de gedichten van Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen. Voor deze keer geeft hij het stokje even over aan de jeugdstadsdichter Vienne Haagoort. Een productie van filmcollectief Rauwkost-Collective in opdracht van Bibliotheek Rotterdam en OPEN Rotterdam.