Jeugdzeilweken op de Zevenhuizerplas

Het zijn weer jeugdzeilweken bij Lake Seven Sailing aan de Zevenhuizerplas. Jongeren van 6 tot 18 jaar oud kunnen dan in een week tijd de kneepjes van de zeilsport leren. Wij varen mee met een jong talent die bij Lake Seven begon als leerling en hier nu zelf les geeft.

Joris Overeem bereidt zich voor op de Wereldkampioenschappen. Hij is begonnen met zeilen en toen hij niet meer verder kon groeien, is hij instructeur geworden. Hij is tijdens de Jeugdzeilweken ook aanwezig als instructeur. We volgen hem tijdens de lessen en vragen hem naar zijn passie om op zo’n hoog niveau te zeilen.

Lake Seven Sailing doet er samen met de stichting Community Sailing Rotterdam alles aan om een mooie, maatschappelijk gerichte zeil-community op te bouwen. Met elkaar de kosten van mensen en materialen delen, timesharing, dat is het uitgangspunt. Zeilen zonder eigen boot.

Henk van Gent: ‘Als leraar lichamelijke opvoeding deed ik er alles aan om ook kinderen met een mindere motoriek of overgewicht te laten meedoen en genieten van de gymles. Ook kinderen met een beperking kregen bij mij de aandacht die zij nodig hadden. Als Olympisch zeiler zie ik graag dat talenten de kans krijgen om ontdekt te worden en snel in niveau te groeien. Ik leid mijn instructeurs zo op, dat ook zij oog hebben voor de verschillen tussen kinderen en dat zij maatwerk leveren. Alle kinderen moeten met plezier terugkijken op een dag zeilen en de volgende dag weer graag komen’.