Jezelf zijn in een ander jasje tijdens Rotterdam Comic Con

Op 7 en 8 maart was het weer tijd voor Rotterdam Comic Con. Dit evenement staat helemaal in het teken van games, films, comics, series en natuurlijk cosplay. Wij bezoeken de conventie om te kijken welke personages we allemaal tegenkomen.

Zodra we binnenkomen staan we oog in oog met Captain Jack Sparrow. De Party Pirate, zoals de cosplayer zich noemt, is al jaren een bekend gezicht op conventies. Ook ontmoeten we verschillende Disney-prinsessen, waaronder Elsa, Belle en Ariël. Andere personages die rondlopen zijn onder meer Harley Quinn, Ash Ketchum, Sansa Stark en Harry Potter.

Naast cosplayers komen we een aantal bekende gezichten tegen. Rotterdamse illustrator Boy Akkerman is ieder jaar te vinden op de conventie. “Het is kleiner dan de meeste cons, dus er zijn lekker veel Rotterdammers”, zegt hij lachend.

Acteur Steven Ogg, bekend van Grand Theft Auto V en The Walking Dead, baalt dat hij weinig tijd heeft in Rotterdam. “Ik wou dat ik meer van de stad kon zien, maar ik ga maandag helaas weer weg”, vertelt hij. “Wel maakte ik vanochtend een wandeling, toen heb ik de Kubuswoningen gezien.”

Cosplay staat voor costume play. Hierbij verkleden mensen zich om een personage van een film, serie of game uit te beelden op conventies. Rotterdam Comic Con vindt sinds 2017 jaarlijks plaats in Ahoy Rotterdam. In 2019 is het evenement afgelast, maar dit jaar zijn ze terug. Twee dagen lang kunnen liefhebbers van films, comics, games en series hier hun favoriete acteurs ontmoeten en op de foto gaan met verschillende props uit films en series.

Benieuwd naar hoe dit evenement eruit ziet? Kijk dan nu naar ons item!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat