Jihan en Basma koken uitgebreide iftar in Wijkpaleis tijdens MOMO Festival

De 21e editie van MOMO Festival valt samen met de ramadan. Daarom is de gratis plantaardige iftar in het Wijkpaleis in Rotterdam-West dit jaar onderdeel van het festival. De Syrische schoonzusjes Jihan en Basma delen op deze manier hun liefde voor koken én hun lievelingsgerechten.

Jihan en Basma koken elke donderdag een maaltijd voor zo’n 50 tot 100 mensen uit de buurt in het Wijkpaleis. Nu zijn ze voor de tweede keer gevraagd om in samenwerking met MOMO Festival ook een iftar te verzorgen. Daar draaien Jihan en Basma hun hand niet voor om: de twee zijn van huis uit gewend om dagelijks voor hun 50-koppige familie te koken, samen met hun zussen en moeders.

Het is vrijdag 14 april en iedereen schuift na zonsondergang aan in het Wijkpaleis. “De grootste waarde van MOMO Festival eigenlijk is gastvrijheid, en daarom brengt een iftar de waarden van de ramadan en van MOMO mooi samen”, vertellen Tom en Michelle, die verantwoordelijk zijn voor dit onderdeel van het festival.

Motel Mozaique
De stad wordt van 13 tot 15 april, tijdens het jaarlijkse MOMO Festival, omgetoverd tot een groot festivalterrein met muziek, dans, kunst, cultuur, lekker eten, optredens en talloze activiteiten. De iftar is onderdeel van Playground, de gratis programmering van het festival. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan rondleidingen door de stad of verschillende workshops volgen. Zo kan elke Rotterdammer op een makkelijke manier meedoen aan het programma van MOMO Festival.