Joanna is zeven maanden zwanger en dakloos

Joanna en Patrick verwachten hun een kindje samen. Van een roze wolk is geen sprake, want ze zijn werk- en thuisloos. Patrick verloor zijn baan en ze logeren nu noodgedwongen bij een vriend. Patrick heeft psychische problemen waardoor werken lastig is voor hem.

Geen enkele moeder wil op straat leven. Voor Joanna is het zwaar. “Het is stressvol, omdat ik geen verblijfplaats heb. Ik heb nachtmerries”, vertelt Joanna. De liefde voor Patrick sleept haar er doorheen. Joanna is Pools en de twee leerden elkaar kennen via een online spelletje. Via Facebook zochten ze contact en sprongen de vonken er direct van af. Het liefst wil Joanna een leven opbouwen met haar gezinnetje in Nederland.

Patrick heeft veel problemen gehad in zijn leven. Zo werd zijn vader vermoord op de Dominicaanse Republiek. De vriendin van Patricks vader, Luc, heeft hem laten vermoorden, in stukjes laten hakken en in de brand gestoken. Ze hoopte daarmee zijn bezittingen te krijgen. Deze zaak heeft een diepe wond achtergelaten in Patrick. Hij heeft last van paniekaanvallen die wel 45 minuten kunnen duren. Joanna vind het moeilijk om Patrick zo te zien. “Ik wil hem helpen zoveel als ik kan”, zegt Joanna,”Want het gaat niet goed met hem.” Patrick krijgt professionele hulp bij Antes en daar heeft hij veel aan “Er is een kleintje op komst, dus we vechten voor een betere toekomst.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat