Job & Perry koken op z’n Rotterdams bij De Wereld Draait Door

De tv-koks Job Pattinasarany en Perry de Man, onder meer bekend van hun programma ‘De Grote Job & Perry Show’ op OPEN Rotterdam, waren gisteravond te zien op de landelijke televisie bij De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk had de twee Rotterdammers uitgenodigd om écht Rotterdams te koken. De heren maakten een gerecht in de geest van Jules Deelder.

Het gerecht bestond uit piepers, kroten en de uierboord die op z’n Rotterdams ook wel de koeietiet genoemd. Het typisch Rotterdamse stukje vlees komt van de uier van een koe. Nog niet zo lang geleden introduceerde Jules Deelder uierboord aan het grote publiek door een paar plakken van het vlees naar de uitzending van Eva Jinek mee te nemen. 

Uierboord werd vroeger door de armste inwoners van de stad gegeten, maar geldt nu voornamelijk als delicatesse. “Het is pure nostalgie”, zei Perry in de uitzending over uierboord. “Als ik naar mijn opa op Zuid ga, neem ik altijd een paar plakken mee. Op een wit bolletje, boter, zout en witte peper. Dat is ‘m.”

Bekijk hier het fragment terug.

Vorig jaar zond OPEN Rotterdam ‘De Grote Job & Perry Show’ uit. Kijk hier de eerste aflevering van die serie terug.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat