Job & Perry maken handen vies op onbekend terrein

Wanneer de zon ondergaat, zit menig Moslim thuis om het vasten van de Ramadan te verbreken, maar je kan ook gewoon uit eten gaan! Zo speelt Afghaans restaurant Helai op Rotterdam Zuid hierop in door tijdens de gehele Ramadan een scala aan Afghaans eten aan te bieden. Onze cuisine-kenners Job & Perry waren niet echt bekend met de Afghaanse keuken en namen daarom een kijkje wat er zoal te vinden is in deze exotische keuken.

Wanneer Job & Perry de keuken inlopen, zien ze direct dat er het nodige handwerk aan te pas komt en dat ook in de Afghaanse keuken de zogeheten ‘kebab’ voorkomt: “Even kijken of wij met onze dikke ‘koksklauwen’ dit ook kunnen maken”, aldus Job, waarna de heren direct zelf een paar spiesjes in elkaar probeer te flansen.

Maar de Afghaanse keuken is meer dan alleen vlees, zo passeren ook speciale Afghaanse rijst en zoetigheden de revue. “Maar toch staat onze keuken niet heel erg bekend om zoetigheden”, zo moet Haroen, eigenaar van restaurant Helai, toegeven.

Wanneer de zon eenmaal onder is, tasten de heren net als enkele bezoekers toe en ontdekken ze hoe rijk de Afghaanse keuken aan smaak is. Er zijn verschillende soorten vlees, aubergines, aardappelen, rijst en uiteraard zoetigheden als baklava en pudding. Maar vooral het door Perry benoemde ‘Afghaanse soesje’ valt prima in de smaak: “We waren net klaar met filmen, maar dit is echt niet normaal hoe lekker dit is”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter