Jobs Score hielp Ronnie van zijn verslaving af: “Het is mijn redding geweest”

Ronnie had jarenlang een alcoholverslaving. Sinds 2013 is hij definitief afgekickt en nu zorgt hij er met het team van Jobs Score voor dat Oud-Charlois er altijd netjes uitziet. De steun en structuur die hij krijgt bij de dagbesteding zorgt ervoor dat hij zijn verslaving de baas blijft. 

Ronnie begon op zijn vijftiende met drinken. Hij raakte verslaafd, kickte af, maar kreeg ook regelmatig een terugval. Nu is hij helemaal van de drank af, mede dankzij Jobs Score. “Het voelt echt als een familie en dat is heel belangrijk voor mensen met een verslavingsachtergrond”, aldus Ronnie.

Samen met anderen gaat hij de wijk door om het afval dat mensen op straat gooien, op te ruimen. De dagbesteding geeft hem routine in zijn dag. “Het op tijd opstaan, een reden hebben om ergens naartoe te gaan, dat helpt.” Ook vindt hij veel steun bij de andere mensen van het team die eenzelfde soort geschiedenis als Ronnie kennen. 

Het team van Jobs Score krijgt elke middag iets warm te eten. Dat is erg belangrijk, aldus Jobs Score-voorman Ahmed Karim Allaoui. “Mensen met een verslaving of met psychische problemen zorgennamelijk niet altijd goed voor zichzelf.” Voor Ronnie was Jobs Score zijn redding. “Als ik nog verslaafd was geweest, had ik hier niet meer gestaan.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat