Jong geleerd is oud gedaan; sportentocht in Noord

Dat sporten naast gezond, ook ontzettend leuk is, laten basisschoolleerlingen in de Provenierswijk ons zien. Ze hebben namelijk ontzettend veel plezier tijdens de sportentocht Noord.
Tijdens dit jaarlijkse gratis sport evenement mogen kinderen van de groepen 3 t/m 8 een week lang kennis maken met uiteenlopende sportieve activiteiten. De sportentocht werkt aan de hand van een boekje met daarop een stempelkaart, dat via school wordt uitgedeeld. Hoe meer stempels hoe beter, want op die manier maken de leerlingen en scholen kans op de titel sportiefste leerling of sportiefste school. Daarnaast kunnen ze een gratis lidmaatschap winnen. 

De sportentocht wordt door de Gemeente Rotterdam en Sport Support georganiseerd om de jeugd enthousiast te maken over sport. Na de aftrap in Noord zijn ook Kralingen-Crooswijk, en Hoogvliet/Pernis aan de beurt. Dit jaar was de aftrap van de sportentocht in Rotterdam Noord een extra groot feest. Op woensdag werd namelijk de 25e schoolsportvereniging Provenierswijk, gelanceerd. 

Die schoolsportverenigingen zijn bedoeld om sport nog dieper de wijken in te brengen. Zo krijgt ieder kind de kans om, in zijn of haar nabije omgeving met sport in aanraking te komen. Tijdens ons bezoek aan de nieuwe schoolsportvereniging in de Provenierswijk was er meteen de mogelijkheid om kennis maken met atletiek, hiphopdansen en karate. Onze Verslaggeefster Samantha sport gezellig mee.