Jong zeiltalent spotten in Leuvehaven

De Leuvehaven. Het is niet direct een haven die bekend staat om dagelijks spektakel. Maar als ‘Optimist on Tour’ er aanmeert is er gelijk actie in de tent. Een tiental witte bootjes en groene kano’s vaart dan kris kras onder het Maritiem Museum langs.

‘Optimist on Tour’ is geen geluksgoeroe die met een boodschap van positivisme door het land trekt, maar een evenement om jonge kinderen al vroeg met watersporten in aanraking te laten komen. Het Watersportverbond en een grote Nederlandse verzekeraar die veel watersport-evenementen sponsort sloegen de handen in een. De boot waar de meeste beroepszeilers in starten heet een optimist. Met een aantal optimisten wordt een tour door het land gemaakt. Na Zwolle, Amsterdam en Den Haag wordt nu in Rotterdam gekeken of er nog jong zeiltalent te vinden is. 
 
Omdat de optimist zo’n klein bootje is, is hij eigenlijk niet echt geschikt voor volwassenen. Maar om jou toch een beetje het gevoel van die kids mee te geven probeerde een van onze verslaggevers, in opgevouwen positie, een paar mooie shots voor jullie te maken.