Rechter rekent jonge brandstichters fik in Plaswijckpark zwaar aan

De twee jonge brandstichters van 14 en 16 jaar die woensdagavond 27 januari de brand in het theatergebouw in het Plaswijckpark veroorzaakten, moeten de cel in. Door het rieten dak van het theater in het Plaswijckpark greep de brand snel om zich heen. De Rechtbank in Rotterdam laat vandaag in een uitspraak weten hen dat zwaar aan te rekenen.

De rechtbank meldt dat de 14-jarige verdachte met het idee kwam om de brand te stichten met illegaal vuurwerk. De jongen wordt tot 95 dagen jeugddetentie veroordeeld waarvan 66 dagen voorwaardelijk zijn. De 16-jarige medeverdachte krijgt een straf van 90 dagen jeugddetentie waarvan 61 voorwaardelijk zijn. De twee hebben al wekenlang vast gezeten, ze hoeven de cel niet terug in.  Het onderzoek naar de twee jonge verdachten is al een tijd geleden door de politie Midden-Schieland van start gegaan. De straffen zijn ook bedoeld als waarschuwing zodat de verdachten niet weer de fout in gaan in de toekomst.

Het afgebrande theatergebouw was meer dan een Rotterdams familiepark, maar ook een ontmoetingsplek voor vele Rotterdammers, de brand maakte veel los bij omwonenden en trouwe bezoekers. Dat is ook te zien in onderstaande reportage die wij eerder maakten over het park net na de brand.