Jonge muzikant Tim Wes brengt EP uit geïnspireerd vanaf woonboot

De jonge Rotterdamse muzikant Tim Wes heeft eind juni een nieuwe EP uitgebracht, genaamd Lola. Deze EP heeft hij vanaf zijn woonboot in Rotterdam-West gemaakt. Deze boot draagt dezelfde naam als zijn nieuwe EP. Om meer te weten te komen over deze opkomende muzikant, zwommen we in dit warme weer richting Rotterdam-West om kennis te maken met Tim Wes.
,,Ik kan me geen periode in mijn leven herinneren dat ik niet met muziek bezig was”, aldus Tim Wes wanneer hij zijn muzikaliteit bespreekt. Zijn vader speelde de gitaar, zijn broers waren altijd met muziek bezig en zijn moeder luisterde graag muziek in huis. ,,Al van kleins af aan was hij met zijn vader vaak bezig met muziek”, aldus zijn nichtje Lissa Brandon.

In 2014 leidde dit tot zijn eerste instrumentale album, maar uiteindelijk ging Wes weg bij zijn platenlabel en besloot hij zijn eigen pad te bewandelen. Hij was vastberaden om muziek te maken waar hij zich goed bij voelt: ,,Ik haal plezier uit het maken en zo heel af en toe, maak je zoiets moois dat je het met de mensen wil delen”, aldus Wes, die zijn laatste EP op zijn woonboot Lola maakte, en volgens hem zijn alle songs dan ook geïnspireerd door de boot: ,,De hele vibe die hier hangt, de rust, die geluiden hoor je terug op de EP.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter