Jongeren over sociale media en groepsdruk bij geweld in ‘Angry Young men, de podcast’

De afgelopen weken heeft een groep Rotterdamse jongeren in ’t Klooster in Feijenoord gewerkt aan ‘Angry Young Men, de podcast’. In deze zesdelige serie lichten de jongeren het onderwerp ‘veiligheid en onveiligheid’ uit, vanuit hun eigen perspectief. Dit doen ze middels interviews met interessante gasten én in gesprekken met elkaar. Deze week de tweede aflevering.

Wanneer zou jij iets crimineels doen? In deze tweede aflevering van ‘Angry Young Men, de podcast’ bespreken Walid en Adem wanneer zij dit zouden doen. Criminoloog Robby Roks vertelt over de rol van groepsdruk en sociale media bij geweld onder jongeren, wijkagent Corine komt aan bod over de voorstelling en wat zij ziet in haar werk en Mo van welzijnsorganisatie SOL in de Afrikaanderwijk praat over zijn omgang met jongeren in de wijk. Een bomvolle aflevering dus.

Jongerenproject Angry Young Men
De podcastserie wordt gemaakt in het kader van het jongerenproject rondom de theatervoorstelling Angry Young Men, die op 17 juni in première ging. De voorstelling van theatergroep Wat We Doen is een combinatie van hiphop en theater en is gemaakt door regisseur Floris van Delft in samenwerking met Winne. Centraal in het stuk staan jongeren die opgroeien aan de onderkant van de samenleving met een focus op de veiligheid van de samenleving en de moeite die die samenleving moet doen om jongeren in veiligheid te laten opgroeien.

Rondom de voorstelling is een project opgezet, waarbij jongeren zelf aan de slag gaan met het onderwerp ‘veiligheid’. Dit doen ze in de podcastserie, waarin ze hun eigen perspectief delen en in gesprek gaan met andere Rotterdammers die heb meer kunnen vertellen over het onderwerp. Daarnaast is er een perfomancegroep met jongeren die het onderwerp onderzoeken met solovoorstellingen.

Meer informatie over de voorstelling ‘Angry Young Men’ en het jongerenproject vind je hier!