Jongeren strijden om plek tussen ballenjongeren WTT

Deze week worden in het Topsportcentrum de ABN-AMRO World Tennis Tournament selectiedagen voor ballenjongeren gehouden. Van de honderden kinderen tussen 12 en 14 jaar die zich hebben aangemeld kan uiteindelijk maar een kleine selectie daadwerkelijk meedoen aan het toernooi.

Op woensdag 16 december waren 50 jongeren op één van de twee selectiedagen hard aan het strijden voor de titel ballenjongen of -meisje, voor het ABN AMRO World Tennis Tournament. Uit deze groep worden 25 tieners gekozen om ook echt mee te mogen doen aan het toernooi in februari 2016.

Er zijn verschillende onderdelen waar de deelnemers op worden getest, van sprinten langs het net tot balletjes rollen of stuiteren. Alles wordt zorgvuldig bijgehouden door juryleden die de gescoorde punten nauwgezet bijhouden. Na afloop van de onderdelen werden de 25 gelukkige winnaars bekendgemaakt door niemand minder dan Esther Vergeer, oud wielertenniser en momenteel directeur van het ABN AMRO-toernooi World Wheelchair Tennis Tournament.

Wij volgden twee van de jonge deelnemers tijdens de eerste sessie van de eerste selectiedag.