Jongeren van gedupeerde ouders toeslagenaffaire creëren safe space door middel van bijeenkomst

Jongeren die met vragen zitten over het toeslagenschandaal kunnen 7 februari terecht in Quardin achter het Centraal Station. Zes jongeren waarvan de ouders gedupeerden zijn van het toeslagenaffaire organiseren een bijeenkomst. Zij merken namelijk dat er veel onduidelijkheid is en dat beschikbare informatie niet altijd even toegankelijk is. “Daarnaast willen we een safe space creëren om verhalen en ervaringen te delen.”

Er is echt behoefte aan zo’n bijeenkomst vertelt één van de initiatiefnemers: “We merken heel veel verschillende geluiden onder de jongeren, over waar je bijvoorbeeld terecht kunt of waar je recht op hebt. We hebben geen antwoorden, maar kunnen vragen wel verzamelen en aan de gemeente voorleggen.”

Het programma bestaat verder uit muziek en spoken word. Ook is er een budgetcoach aanwezig die tips en tricks over geldzaken kan geven. De bijeenkomst is geschikt voor jongeren en begint om 18.00 uur. Aanmelden kan hier.

Al eerder werd het nummer STRIJDERS – De Schaamte Voorbij geschreven door Ninny Duarte Lopes, de moeder van één van de initiatiefnemende jongeren.