Jongerentop010 in gesprek met Rotterdamse jongeren over verschillende thema’s

Vrijdag was de Jongerentop010, een evenement waar jongeren met elkaar in gesprek gingen over thema’s die spelen onder de jonge Rotterdamse generatie. Na de gesprekken is er een advies uitgebracht aan de gemeenteraad. Door de aangescherpte coronamaatregelen vond het evenement plaats door heel Rotterdam.

Vijf thema’s
Er stond één vraag centraal: Hoe gaan jij en je omgeving met de gevolgen van corona om? De jongeren beantwoorden deze vragen aan de hand van vijf thema’s: Onderwijs, toekomstperspectief, maatschappelijke ongelijkheid, huisvesting en mentale gezondheid.

Door heel de stad
Het evenement moest georganiseerd worden volgens de coronaregels en daarom mochten er maar 30 mensen per gesprek aanwezig zijn. De gesprekken vonden onder anderen plaats op het Albeda College aan de Rosestraat, de Bibliotheek van Rotterdam en Poppodium Annabel. Na de gesprekken is er gekeken welke lessen er uit de visie van de jongeren kunnen worden gehaald. Het bestuur van de Jongerentop010 gaat de komende maanden een concreet advies uitbrengen aan de gemeenteraad.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat