Jongleurs en acrobaten bereiden zich voor op Circusstad Festival

De acrobaten van Tall Tales Company treden op tijdens het Circusstad Festival dat op 2 mei van start gaat. Deze week hebben zij hun laatste training voordat de voorstelling in première gaat. Maaike is artistiek directeur van Circusstart en gaat bij de acrobaten kijken hoe het met ze gaat.

“Het Circusstad Festival is vijf dagen lang circus in tenten, Theater Rotterdam, de Rotterdamse Schouwburg. Er zijn voorstellingen vanuit binnen- en buitenland. Heel spraakmakende voorstellingen die de hele wereld over zijn geweest en nu voor het eerst naar Rotterdam komen. Maar er is ook veel Nederlands talent, veel meer dan je misschien zou denken”, vertelt organisator Maaike van Langen. Het festival loopt van 2 mei tot en met 6 mei.

Één van die vele voorstellingen is de première van Tall Tales Company. “Wat wij deze week nog doen is de hele voorstelling stap voor stap doornemen. We hebben van onze hobby ons werk gemaakt”, vertelt Harm van der Laan.

Samen met onder meer Joris de Jong staat hij op het podium. “We hebben elkaar leren kennen bij circus Rotjeknor. Het jeugdcircus van Rotterdam. Daar zijn we veel meer gaan jongleren en uiteindelijk naar de circusschool gegaan”, beschrijft Joris hun kennismaking. Nu is het vijftien jaar later en staan ze ook echt samen op het podium. “Het is heel fysiek. Je moet op elkaar klimmen en kunnen vertrouwen”, vertelt Joris. “En je moet natuurlijk kunnen gooien met spullen”, grapt Harm. “Maar ook met mensen”, besluit Harm.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter