Joris Boddaert brengt vierde boek uit over Rotterdamse cafés

Journalist-historicus Joris Boddaert maakt een serie boeken over Rotterdamse cafés en brengt 12 maart het vierde boek uit. Hij probeert hiermee in het Guinness Book of Records te komen. Immers: wie heeft er ooit al zoveel over cafés geschreven?

“Begraafplaatsen trok mij niet zo aan”, grapt Joris over de onderwerpkeuze. “Nee, ik vind dat cafés een belangrijke functie hebben in het bestaan. Er gebeurt zoveel in cafés. Elke dag weer: zoveel ontmoetingen. Wat mij dwars zit: er is nooit serieus over geschreven”, vertelt hij. Dat doet de schrijver zelf dus wel. Een boek vol met feiten over Rotterdamse cafés.

Zo komt onder meer Café Steijn aan bod. “Ik voel me vereerd dat wij er met ons café in mogen staan. Terecht ook: het is een historisch pand, sinds 1895 staat het er al. Het is bijna honderd jaar een café. Ik vind ook dat dat niet verloren mag gaan. Dus dat dat wel in de boeken wordt opgenomen. Daar ben ik Joris dankbaar voor”, besluit eigenaar Sien Bilic. Het boek wordt maandag 12 maart uigebracht. Inmiddels broedt Boddaert op een vijfde boek. Die moet volgens de schrijver in 2020 klaar zijn.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter