Jubileumjaar Rotterdam aan Zee knallend afgesloten

Muziekvereniging Rotterdam aan Zee uit Hoek van Holland viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Het jubileumjaar werd afgelopen weekend afgesloten met een najaarsconcert. De vereniging bestaat uit drie orkesten: het jeugdorkest, de show & marchingband en een concertband. Alle drie de orkesten waren deze avond te horen.

De avond werd gevuld met verschillende iconische Disneyliedjes, van Aladdin tot Belle en het Beest. Ook de liedjes van echte filmklassiekers, zoals Grease werden niet overgeslagen. Dat het 100-jarig bestaan van de vereniging een memorabel moment is voor velen, was te merken aan de grote opkomst.

Vooral voor de voorzitter van Rotterdam aan Zee, Martin Aalbregt, is dit een heel bijzonder jaar. ‘’Niet elke vereniging kan zeggen dat ze al zolang bestaan. Vele verenigingen halen het zelfs niet eens. Wij hebben een fantastisch jaar achter de rug met diverse mooie grootschalige evenementen waarmee we, nog meer dan normaal, onze mooie vereniging in de spotlights hebben kunnen zetten”, vertelt Aalbregt. “Voor ons had het 100-jarig bestaan niet op een mooier moment kunnen plaatsvinden!’’

Aniek Veltman is actief in alle drie de orkesten. ‘’Dit jubileumjaar was voor mij en vele anderen een druk jaar, door de vele optredens en repetities”, vertelt Veltman. Het jaar was namelijk gevuld met een promsconcert met de concertband, taptoe met de marchingband, uitvoering voor de basisscholen van Hoek van Holland met het leerlingenorkest en tussendoor werd er een reünieconcert georganiseerd met 100 leden en oud-leden. “Dit alles heb ik met plezier gedaan. Er waren natuurlijk wel ups en downs; het lange repeteren kon af en toe zijn tol eisen, maar het eindresultaat was het waard. Ik ben erg trots op wat we dit jaar hebben gepresteerd”, aldus Veltman.

Jong en oud genoot van de muzikale avond en ook bij de orkestleden was er meerdere malen een brede glimlach te zien. Volgens Aalbregt is het belangrijkste doel van de vereniging: het beoefenen van instrumentale muziek en bevordering van de muzikale vorming. ‘’Dat is wat in onze statuten staat. In de praktijk willen wij een vereniging zijn waar jong en oud zich welkom voelt, waar het sociale aspect erg belangrijk is zodat mensen zich thuis voelen bij RaZ.” Daarnaast wil Muziekvereniging Rotterdam aan Zee hun leden stimuleren het beste uit zichzelf te halen om met elkaar naar mooie muzikale hoogtepunten toe te werken.
 
Tekst: Thirza Borgia

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat