Juicy details van de detox sapkuurtjes

De detox juicekuren schieten als paddenstoelen uit de grond, veel Rotterdamse sapbarren bieden hun eigen kuur aan. Maar waar komt deze trend vandaan en zijn de kuurtjes wetenschappelijk te onderbouwen? Wij gingen op zoek naar de juicy details.

Het strategisch gelegen Sappi aan het Binnenwegplein verkoopt vooral in deze zomerse periode, waar mensen op vakantie gaan en fit willen zijn, veel kuren. Mede-eigenaresse Boukje heeft zelf ook de sapkuur gedaan. ”Ik merkte dat ik meer energie had en voelde me gewoon gezond.” 

De steriele Pure Juice Bar aan de Nieuwe Binnenweg is amper open en had meteen al klanten die vroegen naar sapkuurtjes. ”Overal vind je bewerkt voedsel met e-nummers. Mensen willen hun lichaam reinigen, daarom zijn die sapkuurtjes zo’n hype geworden”, aldus eigenaresse Niloufar.

Sajoer, wat groente betekent in het Indonesisch, biedt ook een op maat gemaakte sapkuur aan. Volgens eigenaresse Gaby ga je bewuster om met eten door het gebruik van een sapkuur. ”Je bent niet meer moe, je kan je beter concentreren. Je voelt je fitter en je hebt meer zin in gezond eten.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat