“Jules Deelder is de enige die ooit drugs Colombia binnen heeft gesmokkeld”

Om zijn 70ste verjaardag extra glans te geven, zal Jules Deelder donderdag 27 november niet nacht, maar dagburgemeester worden in de stad. Zijn vrienden hebben woensdagavond voor die gelegenheid een illegaal standbeeld voor hem onthult aan de Mathenesserlaan. Op de dag zelf zal Jack Kerklaan een toespraak houden over zijn goede vriend.

 “Hij heeft heel veel betekent voor de stad. Het schreef het langste gedicht in de Maastunnel en nu heeft ie ook z’n standbeeld, dus hij is officieel een levende legende”, aldus Jack Kerklaan. “Ik ken Jules al een hele tijd en heb veel goede herinneringen. Hij is bijvoorbeeld de enige die ooit drugs Colombia binnen heeft gesmokkeld. En toen we in Porto waren, zijn we een keer opgelicht door jongelui die ons kamelenstront verkochten als wiet. Wat hebben we gelachen!”
De vrienden van Deelder hebben een illegaal standbeeld geplaatst aan de Mathenesserlaan naast zijn favoriete stamkroeg café Ari. “Zonder dat de gemeente het weet, is het standbeeld daar geplaatst. Maar hij is vandaag burgemeester dus hij kan het zo door de gemeenteraad heen jagen. Dat beeld blijft er vast wel staan of krijgt een andere bestemde plek, maar voorlopig blijft ie nog even tussen hemel en Ari”, zegt Kerklaan.
Beluister hieronder het gesprek terug met Jack Kerklaan  uit de ochtendshow van Jan Middelkoop. Beluister ook het fragment over wat Rotterdammers ervan zouden vinden als Deelder voortaan dagburgemeester wordt in plaats van nacht.