Kabelbaan The Dreamline lijkt een hoax

Het zou over twee maanden al moeten gebeuren, de opening van kabelbaan ‘The Dreamline’ over de Maas. Twee jaar geleden kondigde een viertal jonge ondernemers het project groots aan op Facebook en zij kregen daarvoor binnen één dag al meer dan 20.000 likes. Er was zelfs al een officiële openingsdatum voor de kabelbaan: 25 augustus 2018. Maar twee maanden voor de opening lijkt het onwaarschijnlijk dat ‘The Dreamline’ er nog komt.
Inmiddels hebben 80.000 mensen op Facebook aangegeven geïnteresseerd of aanwezig te zijn op de openingsdag van de kabelbaan. ‘The Dreamline’ zou vanaf de Kop van Zuid via het Noordereiland naar de Oude Haven lopen. Op deze plekken wordt echter nog niet gewerkt aan de opzet van de kabelbaan.

Daarnaast geven de initiatiefnemers, die nog zo hadden verzekerd dat hun project geen grap was, geen gehoor aan meerdere pogingen tot contact. Ook het nummer van Dreamline Concepts, het bedrijf achter de kabelbaan, is buiten gebruik en bij de gemeente weten ze niets van het initiatief.

Het idee voor een kabelbaan in de stad is niet nieuw. In 1970 liep er zelfs een twee kilometer lange kabelbaan over de Coolsingel, Schouwburgplein en Weena, speciaal voor de manifestatie C70. Na afloop van dat evenement sloopte de gemeente de kabelbaan. Sindsdien kent Rotterdam geen kabelbaan meer.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat