Kan Virgill de verleiding van zijn oude leven weerstaan? | Straatstaat Film III

Het Rotterdams wijktheater is met een zeer omvangrijk project bezig met jongeren op Zuid. Ze willen de verhalen vertellen vanuit het oogpunt van deze jongeren en de jongeren de kans geven om deze verhalen te spelen op het podium en te vertolken in een film…

Met het project Straat Staat visualiseert het Rotterdams Wijktheater de kloof tussen de ‘straatcultuur en de ‘jongerencultuur’. De drie films vertellen het verhaal van de verschillende dilemma’s waar Rotterdamse gezinnen voor kunnen staan uit verschillende oogpunten, die van de jongeren, ouders en familieleden. Om de films tot stand te brengen gingen de makers de Rotterdamse wijken in en spraken ze met jongeren, jongerenwerkers, docenten, politieagenten, officieren van justitie en ouders. De films zijn alle drie gebaseerd op waargebeurde verhalen en worden gespeeld door Rotterdamse ervaringsdeskundige zonder of met weinig acteerervaring.

De derde film, Virgill, zie je hieronder.

De celstraf van Virgill zit er op. Acht maanden nadenken heeft hem een nieuw punt op de  horizon gegeven. Hij wil een carwash openen. Vol goede moed begint hij aan dit nieuwe  pad. Zijn oude vrienden dagen hem uit naar zijn oude leventje terug te keren. Welke  uitdaging neemt hij aan?

De tweede film, Rachelle, kijk je hier.

De moeder Rachelle kan er niet meer om heen; de schuldenberg stapelt zich op.   Haar auto  is in beslag genomen, het regent aanmaningen van allerlei schuldeisers en dan blijkt haar  oudste zoon ook nog eens met allerlei criminele activiteiten bezig te zijn.   Het daaruit  voortvloeiende geld is wel heel erg aantrekkelijk…

De eerste film genaamd: Delano zie je hieronder.

Als de goochelende Delano weer moet verhuizen door de scheiding van zijn ouders gaat hij  op zoek naar een nieuwe vriendenkring. Als zijn kersverse vriendengroep dan beledigd  wordt door een andere groep jongeren, wordt van hem loyaliteit verwacht. Hoe ver zal hij  hierin meegaan?