Kapotte putdeksels Binnenrotte tijdelijk afgedekt

De twee kapotte putdeksels die tot vanmorgen voor een gevaarlijke situatie zorgden op de Binnenrotte zijn door Stadsbeheer afgezet. Naast de Laurenskerk, op de plek waar dinsdag en zaterdag de markt staat, ligt een reeks putten in het wegdek. Bij twee van die putten, waterkolken genoemd, waren er een aantal spijlen finaal doormidden gescheurd met als gevolg twee enorme gaten.
Hoe het staal van deze putdeksels het heeft kunnen begeven is volgens Stadsbeheer geheel onduidelijk. “Normaal gesproken zijn die waterkolken niet stuk te krijgen, er moeten immers ook vrachtwagens overheen kunnen rijden,” aldus woordvoerder Peter van Druten. 

Besloten is de gaten in de grond af te dekken om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Vooral ‘s nachts is dit deel van het plein slecht belicht en kan je, je volgens van Druten snel bezeren. Omdat Stadsbeheer geen nieuwe waterkolken in het magazijn had liggen zijn er nu een aantal besteld. Het vervangen van de putdeksels staat nu over een week of vijf gepland als op dit deel van de Binnenrotte wordt gestart met de herinrichting van het marktplein.