Katendrecht en Kop van Zuid voor één dag openlucht-theater

Stel, je houdt wel van een theatervoorstelling op z’n tijd én je bent enorm fan van de zon. Dat lijkt natuurlijk niet de meest ideale combi in deze tijd van het jaar. Welke twee moet je dan kiezen? Dit weekend hoefde dat niet want bij het ‘Welkom Thuis Straattheater Festival’ kreeg je allebei.
Zowel het Deliplein op Katendrecht, in de Rijnhaven, op de ‘Hoerenloper en voor de deur bij Hotel New York werden optredens gegeven door verschillende theatergezelschappen uit binnen en buitenland. “Bij ‘binnen-theater’ mag er tegenwoordig helemaal niks meer. Buiten doe ik allemaal leuke dingen met vuur, rook en water. Buiten is gewoon wat stoerder,” aldus theatermaker Aat Dirks van Compagnie MOBIL. 

Het Deliplein vormt het centrum van het festival omdat de bomen en gevels hier voor een mediterrane sfeer zorgen. “Zo kan iedereen die net terug is van vakantie nog even dat heerlijke vakantiegevoel vast houden. Vandaar de naam ‘Welkom Thuis’”, aldus Femke Schot van de organisatie. Voor artiesten is straattheater vooral hard werken. “Bezoekers zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen, dus als ze geboeid naar jou blijven kijken weet je dat je een goeie show neerzet,” aldus een van de artiesten.DE ZOMER IS OPEN is geproduceerd i.s.m. Video Werkt | 
www.videowerkt.nl

DE ZOMER IS OPEN is geproduceerd i.s.m. Video Werkt | www.videowerkt.nl